LAZER EPİLASYONDA IPL SİSTEMİNİN YERİ !! (Bilgilendirme)

17:38




Lazer epilasyondaki yenilikler ülkemize biraz geç uğrasada gerçekten büyük faydalar sağlayabiliyor. Fakat bazı bilinen yanlışlar var. Ve ne yazıkki bu yanlışları doğru diye gösterip insanlarımızı aldatanlar...
Lazer epilasyon denince eskiden akla gelen sistem IPLdi. Fakat en son çıkan Alexandrite ile gerçek lazerin ne olduğunu anlamış olduk. Doktorların çoğu forumda bilgilendirmesiyle bende öğrenmiş bulundum ki IPL bir lazer değil!! Sadece ışınla çalışan ağda sistemi gibi bişey ve kılların çıkışını biraz geciktiriyor=)) IPL'e 2 senede devam etseniz bıraktıktan sonra genellikle kıllar yerine geliyor ne yazıkki. Ama Alexandrite bir lazer ve kılların yok edilmesinde şuanki teknolojide en iyi çözüm olarak gösteriliyor. Bazı uyanıklar Alexandrite diye IPL i uygularlar müşteriye.Bunu anlamanızın yolu; Ipl aleti özel bir jel sürülerek direkt cilde temas eder vem mavi ışık yayar. Alexandrite veya diode lar belli bir mesafeden nokta halinde kırmızı ışık yollarlar onu cildinizde görürsünüz, kesinlikle ciltle teması yoktur ve bence bu hijyen açısından bakarsak bir artıdır.
Bir de fırsatçılar var tabiki=)) Bu sistemin artık çoğu merkezde kullanılmaması ve Sağlık Bakanlığı'nın çıkardığı yasayla güzellik merkezlerinde doktorsuz lazer işlemin yapılamayacağı bu aldatmacayı önümüze serdi. Şöyleki; genelde lazer merkezlerinde parayı peşin alıyorlar, tabi paket almışsanız. Siz 3 seans gidiyorsunuz 4. seansa gittiğinizde bir bakıyorsunuz lazer merkezi yerinde değil, UÇMUŞ=))) Neden? Çünkü sağlık bakanlığı teker teker güzellik merkezlerini kapatıyorda ondan.
Bir başka konuysa internetteki kupon sitelerinde günlük fırsatlar olarak karşımıza çıkan husus. Her gün farklı bir mekanda değişik fırsatlar sunuyorlar. Bir çoğu da gayet güzel ve gerçekten çok ucuza yakalayabiliyorsunuz. Ama bunların içinde lazerle ilgili olan fırsatlarda var. Mesela "IPL sistemle ....... merkezinde 4 seans lazer epilasyon 30tl" !!!! O kadar ucuzki insan atlıyor hemen ama IPL e bu kadar para vermek bile bence saçma..Çünkü paradan değerli olan zamanınız boşa gitmiş oluyor...

Dipnot: Doktor olmayan merkezlere paranızı kaptırmayın ve çok iyi araştırmadan paket seanslar almayın. Mutlaka Alexandrite veya Diode uygulama yapan merkezlere gidin. Mümkünse işlemi güzellik uzamınının değil doktorun uyguladığı merkezleri tercih edin..

You Might Also Like

0 yorum

Heart It

Ziyaretçiler